28. desember 2016

Norgesgenser

Av og til tek eit strikkeprosjekt mykje tid.  Denne genseren er resultat av ei julegåve eg fekk for to år sidan, i 2014. I pakken låg det garn, oppskrift på den såkalla Norgesgenseren og ein lapp med teksta "God jul kjære svigerinne. Julegåva til deg håper eg å få i retur ferdig strikka som julegåve neste år."
Det var altså ein av svogerane mine som ville ha strikkagenser.  Genseren skal eigentleg strikkast i Falk eller Heilo frå Dalegarn, men han hadde valt alpakka frå Sandnes.  Eg måtte prøve meg litt fram for å få rett storleik (XL).  I tillegg laga eg raglanfellingar i staden for isydde ermar- sidan eg ikkje likar å sy/klippe i alpakkastrikk.
Vel, genseren vart ferdig til slutt- eit år seinare enn planlagt.  Vrangbordene er strikka på pinnar nr 3, resten på pinnar nr 3,5.
Hette!
Norgesgenseren er vinnarbidraget i ein konkurranse Norsk Ukeblad arrangerte for tre år sidan.  Mønsteret er inspirert av fjell, sjø og snø.  Meir om genseren og alle oppskrifter finn du her.

3 kommentarer:

  1. Kjempefin genser, og den tok nok tid å strikke.

    SvarSlett
  2. Det var en morsom måte å hinte om ønskestrikk:) Genseren ble flott! Lurt med raglanfelling, det gir så god passform også :)

    SvarSlett
  3. Så fin! Kan jeg spørre hvordan du klarte å gjøre om til raglan?

    SvarSlett