12. februar 2018

Stryta


Samtale for fjorten dagar sidan:
- Mamma, skulle ikkje du strikke genser til meg til leirskulen?
- Oj, jau, eg sa vel det. Men er du sikker på at du vil ha strikkagenser då?
- Ja.
Leirskulen starta i dag. Så etter den samtalen for to veker sidan var det med andre ord berre å kaste seg rundt. (Det er ikkje kvar dag 12-åringen ønskjer seg eit strikkaplagg, for å seie det mildt...)
Valet fall på tjukke pinnar og tjukt garn, ikkje overraskande. Genseren er strikka på pinnar nummer 4,5 (4 på vrangbordene) i Drops Air frå lageret. Fargane er perlegrå 03, blå 16 og jeansblå 17.
Eg kunne ikkje bruke all verdas tid på å leite etter ei passande oppskrift, for her var det viktig å kome i gang med strikkinga fortast mogleg.-).  Eg tok næraste strikkebok og la opp etter str S i Riddari-oppskrifta i boka Islands Strikk.
Sjølve mønsterbordene er ikkje frå Riddari, dei henta eg frå genseren som heiter Stryta. Men sidan eg strikka av tynnare garn, måtte eg jukse til med ei ekstra bord øvst, for å få genseren lang nok.
Genseren passar perfekt til 12-åringen. Så no er håpet at den vert god å ha på leirskulen på Dombås denne veka.

2 kommentarer:

  1. Den var fin! Nydelige farger og perfekt til leirskolegutten :)

    SvarSlett
  2. Hei! Eg har sett genseren "Stryta nr. 2 som du har strikka til jenta di. Den er veldig fin! Og elles mange andre fine strikkeprodukt! Eg skal strikke denne genseren. Eg ser ikkje starten på bolen på bileta. Begynner du med rosa farge i vrangborden? Etter oppskrifta er det slik..... Mvh Kari Hjorthol

    SvarSlett