9. april 2020

Episode 1: Mariusgenser med ny vri

Eg har ikkje tal på kor marius-plagg eg har strikka, det er eit mønster eg aldri blir lei av. Så då det nyleg kom endå ein ny variant, på tjukke pinnar, frå Sandnes Garn, måtte det sjølvsagt testast.
Genseren skal eigentleg strikkast i éin tråd Børstet Alpakka og éin tråd Kos. I garnlageret mitt finst ikkje desse garntypane, så då brukte eg heller Pus frå Du store alpakka og Alpakka frå Sandnes Garn. Fargenummeret på Pus-garnet var 4004, medan alpakkagarnet var farge nummer 6081 (djup blå).
Eg strikka etter den minste storleiken (S), som skulle få ei overvidde på 108 cm. Vrangbordene er strikka på pinnar 8, resten på pinnar nummer 9. Med så tjukke pinnar går det raskt unna!
Eg strikka både ermar og bol litt lengre enn det oppskrifta sa, og det vart veldig ok. Elleveåringen melde seg frivillig til å stå modell då genseren skulle fotograferast før den skulle sendast til mottakaren. 
Ho fall fullstendig for genseren, og difor kjem det snart ein episode 2- der ein ganske lik genser er involvert....

1 kommentar:

  1. Herlig jeg liker genseren. Og for øyeblikket har jeg min genser på ... Jeg hadde strikket med alpakka og strikket den røde kanten på toppen også... og jeg er like glad som den fine jenta.
    Takk for vakre bilder.
    God påske og hilsener fra meg.

    SvarSlett