9. november 2014

Wibbly Wobbly Timey Wimey......Stuff

Ganske ofte kjem eg over strikkeoppskrifter eg berre må strikke til ein bestemt person.   Desse vottane er eit resultat av ei slik oppleving. Vottane skal gjevast til ein svoren Dr.Who-fan.  
– Dr.Who, hæ? Kven, kva..?, seier du kanskje.  Eg skal ikkje påstå at eg veit noko som helst om denne tv-serien, men frå Wikipedia har eg saksa følgjande:
Doctor Who er en britisk TV-serie produsert av BBC som handler om en mystisk tidsreisende som kaller seg selv The Doctor («Doktoren»). Doktoren reiser i tid og rom sammen med sine følgesvenner i en tidsmaskin som utvendig likner en politiboks. Serien er ifølge Guinness rekordbok den science fiction-serien som har gått lengst på TV. Den er også en viktig del av britisk populærkultur.
På vottane står det Wibbly Wobbly Timey Wimey stuff, noko som visst er eit kjent sitat frå serien.   Og den omtalte politiboksa er nok utgangspunkt for mønsteret på undersida.
Mønsteret er på engelsk og henta frå ravelry (her er lenke).  Eg strikka dei i garnet Tumi frå Rauma, som er ei blanding av alpakka og ull.  Eg brukte pinnar nr 2,5 heile vegen, og strikka vottane med magic lopp-metoden (Hatar å strikke med strømpepinnar...).
Så står det igjen å sjå om vottane "make sense" for mottakaren.
Og dette er ikkje Dr. Who, men Tarzan.  Ein kastrert hannkatt på seks år.  Alltid hjarteleg til stade når eg skal ta bilde til bloggen.

2 kommentarer:

  1. For en dr Who fan (jeg melder meg!) så er det supre votter! Englene som holder seg for øynene er de skumleste monsterne i serien, synes jeg. Fine votter som helt sikkert kommer til å falle i smak!

    SvarSlett
  2. Ååååh, dødskule vottar! *Whovian her* Sikker på at vedkomande som får vottane blir kjempeglad, og eg kan garantere at Wibbly, wobbly, timey wimey stuff er gjenkjennbart.

    SvarSlett